Drosselmeyer

Erik von Schoultz och är Designer och Grundare till Drosselmeyer Design Group. Jag har alltid varit intresserad av problemlösning.

Efter avslutad kandidatexamen på Boulder University i Colorado lade jag utbildningen åt sidan och skaffade mig ett antal maskiner. Jag är självlärd uppfinnare och har en passion för att komma fram till nya lösningar för gamla, etablerade produkter.

En av de första utmaningarna jag stötte på var konsten att knäcka en nöt och jag beslutade mig för att börja med det problemen. Jag skapade en konformad nötknäppare med dubbel hävstång och fjäder som gjorde att nötterna gick lätt att knäcka och där även de hårdaste nötskalen knäcks med minimal kraft. Produkten kallade jag Drosselmeyer efter en karaktär i Nötknäpparsviten.

Som uppfinnare börjar alltid med penna och papper och sen skapar jag ett stort antal prototyper där jag försöker använda så få olika delar som möjligt för att få fram en ren design. När man skapar olika prototyper sker ofta misstag och det är många gånger misstagen leder till oväntade upptäckter och möjligheter. Det är en tidskrävande process och lyckan är stor när man utvecklat en produkt av högsta kvalitet.

Drosselmeyers Nötknäppare har vunnit Smartson?s ?Best in Test?-pris tre år i rad och säljs i 19 länder. Den finns på Nationalmuseums fasta utställning för design och den finns även till salu på Modern Museum of Art i New York.

Tanken när jag utvecklar och uppfinner är ? om vi inte kan göra det bättre gör vi det inte alls.

Erik von Schoultz


2 produkter

Drosselmyer
Nötknäpparen

Nötknäpparen

Den prisbelönta Drosselmeyer Nötknäpparen gör det lätt för alla att knäcka nötter....

Från 359,00 kr

Drosselmyer
ORB Ljusstake

ORB Ljusstake

ORB är designad för att ljusen ska kunna brinna hela vägen ner på ett säkert sätt ...

Från 249,00 kr